Natuur cultuur

Natuur & Cultuur

Vakantiepark Molenvelden is gelegen in het bosrijke natuurgebied van de Brabantse Kempen. De perfecte uitvalsbasis voor een dag in de natuur. Ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg te beleven in de directe omgeving én in lichtstad Eindhoven, waar je met de auto al in 20 minuten bent.

  • Prachtige omgeving
  • Veel faciliteiten
  • Moderne bungalows
  • Voor het hele gezin

Prachtige natuurgebieden

In de directe omgeving van Vakantiepark Molenvelden vind je diverse schitterende natuurgebieden, waaronder De Wijer en Vlasroot.

Ontdek de Brabantse Kempen➜

Prehistorische grafheuvels van Veldhoven

De grafheuvels van Veldhoven – gelegen tussen Toterfout en Halfmijl – zijn een aantal prehistorische grafheuvels uit de middenbronstijd (1600 – 1000 v. Chr.) en het neolithicum in de Noord-Brabantse gemeente Veldhoven en sinds 1966 een Rijksmonument.

Meer over de grafheuvels van Veldhoven➜

Landgoed Duynenwater

Voor een heerlijke dag aan het strand ben je bij Landgoed Duynenwater aan het juiste adres. Geniet hier van de zon, water en heel veel speelplezier. Dit unieke plekje ligt midden in het bos, vlakbij Eersel.

Ontdek Landgoed Duynenwater➜

Kaarsenmakerij Keerf

Heb je altijd al je eigen kaarsen willen maken? Bij Kaarsenmakerij Keerf in Hapert worden kaarsen op een ambachtelijke wijze gemaakt door middel van dompelen. Kinderen maken hier zelf een eigen kaars.

Bezoek Kaarsenmakerij Keerf➜

Philips Museum

Het Philips Museum in Eindhoven laat een zien hoe het bedrijf zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern ontwikkelde. Een fascinerende reis door de ontdekkingen vanaf het begin van Philips in 1891 tot en met de innovaties van morgen!

Bezoek het Philips Museum➜

DAF Museum

Een bezoek aan het DAF Museum betekent een reis door de tijd, langs het historische erfgoed van Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek. Het bezoek begint op de plek van de eerste werkplaats van Hub van Doorne: zijn garage in Eindhoven.

Van Gogh Brabant

Bezoek de geboortegrond van Vincent van Gogh. Hét museum voor de hoogtepunten van de Brabantse kunst en geschiedenis. En de enige locatie in Brabant om ook daadwerkelijk schilderijen van Vincent van Gogh te bekijken. Hier zie je onder andere de spittende boerin, de pastorie van zijn vader en het onbedorven Brabantse landschap.

Ontdek Vincent van Gogh in Brabant➜

PSV Tours

Het stadion van PSV is niet alleen open wanneer er wordt gevoetbald, je bezoekt het stadion ook voor een kijkje achter de schermen. Tijdens de PSV Stadion-tour komt je op bijzondere plaatsen in het Philips Stadion, zoals het perscentrum, de Business Club en luxe bestuurs- en sponsoretage. Enkele hoogtepunten zijn natuurlijk het bezoek aan het veld, de spelerstunnel en de kleedkamers.

Bezoek het PSV Stadion➜